Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat zilele trecute la Bucureşti, acolo unde, luni, de la ora 13, vor susţine jocul din etapa a II-a a campionatului Ligii Naţionale.

Elevii antrenorului Cristian Achim au plecat doar cu gândul de a obţine victoria în meciul cu Dinamo, mai cu seamă cu cât ei au pierdut primul joc, pe teren propriu, din noua ediţie de campionat.

Orădenii vor încerca să se reabiliteze, în meciul programat în Sala Dinamo, în compania unei formaţii care nici ea nu a început bine sezonul, pierzând primul joc pe terenul rivalei, Steaua CSM EximBank.

Lipsit în continuare de aportul lui Martin Zeno, accidentat, tehnicianul formaţiei orădene este totuşi încrezător într-un parcurs bun al echipei sale în noul sezon. "Eu sunt foarte încrezător şi am mare încredere în potenţialul acestei echipe. Mă cunoaşteţi, în general sunt pragmatic şi nu îmi place să fac promisiuni întrucât nu pot să dau garanţii, sunt lucruri pe care nu poţi să le controlezi orice ar fi. E clar că suntem în urmă din punct de vedere al pregătirii şi al coeziunii, dar la ora în care vom juca primele meciuri decisive, sunt convins că vom fi bine. Până acolo avem obiectiv să câştigăm fiecare meci în parte. Trebuie să o luăm pas cu pas. Prima dată ne dorim să fim în primele şase, la capătul primei faze. Apoi ne dorim să intrăm în primele patru pentru a beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Şi tot aşa. Obiective avem pentru fiecare fază a competiţiei, însă din punctul meu de vedere trebuie să le luăm pas cu pas", a precizat antrenorul Cristian Achim, într-o conferinţă de presă susţinută în această săptămână.

De menţionat că meciul Dinamo - CSM CSU Oradea nu va fi televizat şi va fi arbitrat de Laurenţiu Grigorş, Dragoş Barbu şi Andrei Bădilă, iar comisar a fost delegat Viorel Constantinescu.

Marea majoritate a celorlalte partide din etapa a II-a a Ligii Naţionale de baschet masculin s-au desfăşurat deja şi s-au încheiat cu rezultatele: Phoenix Galaţi - Politehnica Iaşi 79-70, BC CSU Sibiu - CSM Steaua EximBank 88-74, Timba Timişoara - U BT Cluj 72-75 şi BC Mureş - SCM U Craiova 78-75.

În afară de jocul de la Bucureşti, Dinamo - CSM CSU Oradea, a mai rămas de disputat meciul de la Piteşti, dintre BCM U FC Argeş şi BC SCM Timişoara. Această partidă este programată duminică, de la ora 20, în transmisiune directă pe Digi Sport.