Bihorenii sunt invitaţi, vineri seară, la Universitate, la o nouă ediţie a Nopţii Cercetătorilor Europeni. Sala de sport din campus se va transforma, între orele 17 şi 22, într-un uriaş laborator unde oamenii de ştiinţă orădeni îşi vor prezenta descoperirile şi invenţiile.

De asemenea, universitarii orădeni vor ţine prezentări interactive şi activităţi educative pentru copii, pentru a îmbina ştiinţa cu învăţarea distractivă.

"Dacă eşti mic ia-i pe cei mari, iar dacă eşti mare adu-i pe cei mici. Nimeni nu trebuie să rateze momentul în care cercetătorii scot din laboratoare cele mai noi descoperiri, invenţii şi proiecte pentru a le prezenta publicului de toate vârstele. Noi, cei de la universitate împreună cu partenerii noştri te vom întâmpina cu demonstraţii fascinante şi concursuri de testare a creativităţii în universul ştiinţific", se arată într-un comunicat al Universităţii, transmis miercuri.

Organizatorii promit că la Noaptea Cercetătorilor Europeni vor găsi cel puţin un stand interesant toţi cei pasionaţi de astronomie, biologie, chimie, inginerie ori alte discipline de ştiinţă. "Vino să îţi hrăneşti pasiunea şi să descoperi lucruri noi. Nu contează vârsta atunci când ştiinţa are încă o mulţime de taine care aşteaptă să fie scoase la lumină", mai transmite Universitatea.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment care are loc simultan, pe 29 septembrie, în 300 de oraşe de pe bătrânul continent şi face parte din seria de evenimente finanţate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare şi Inovare H2020, acţiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Acest eveniment îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.