În 11 ore, pompierii militari din Beiuş au avut 13 misiuni cauzate de ploaia deasă şi vântul puternic care s-au manifestat miercuri după-amiază în zonă.

Piaţa din municipiu a fost inundată, mai mulţi copaci au căzut peste case, iar elemente din acoperişurile unor case şi blocuri s-au desprins.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, echipajele de pompieri au intervenit în localitatea Tărcaia, unde au degajat copacii doborâţi de vântul puternic peste două locuinţe, respectiv în localităţile Petrani şi Beiuş, unde au îndepărtat elementele de construcţie instabile din structura acoperişului unei biserici, al unei case şi al unui bloc de locuinţe, elemente care desprinse parţial de vijelie, periclitau siguranţa trecătorilor.

"Totodată, pompierii aceleiaşi subunităţi au acţionat pentru evacuarea apei, acumulate în urma ploilor abundente, din cinci subsoluri şi patru curţi situate pe străzile Finişului, Mihai Viteazul, Gheorghe Crişan, 1 Decembrie 1918, Republicii, Pandurilor şi Alexandru Ioan Cuza din municipiul Beiuş", se arată în comunicat.

Apa a inundat şi piaţa din Beiuş, unde pieţarii au fost nemulţumiţi că au fost nevoiţi să se descurce de unii singuri. "Vă vine să credeţi că într-un oraş cu pretenţii de municipiu în piaţa agro-alimentară Beiuş poţi întâlni asemenea situaţii? Mulţumim conducerii pieţei pentru condiţiile oferite! Nu contează condiţiile, dar taxele trebuie plătite la zi", a scris un beiuşan pe Facebook.

Bihorul este sub cod galben de furtuni până joi seară, iar Crişul Repede şi Crişul Negru sunt şi sub cod galben de inundaţii. "În contextul atenţionării meteorologice cod galben sub incidenţa căreia se află judeţul Bihor şi având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, în scopul preîntâmpinării producerii pagubelor materiale provocate de inundaţii, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale", a mai transmis ISU Crişana.