La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Orădenii care şi-au lăsat luni maşinile la nivelurile superioare ale parcării supraetajate din spatele Tribunalului ca să îşi poată duce copiii la şcolile din centrul oraşului au fost obligaţi să o ia cu micuţii şi bagajele pe scări.

Lifturile parking-ului sunt defecte deja de două luni, iar reprezentanţii municipalităţii sunt incapabili să estimeze o dată pentru remedierea avariei.

"Vom încerca să remediem defecţiunea în cel mai scurt timp", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

Potrivit comunicatorului municipalităţii, după darea în funcţiune, lifturile din parcarea supraterană au suferit avarii repetate, fapt pentru care Primăria a decis înlocuirea sistemului de funcţionare, pe care tot ea l-a comandat.

"Lifturile funcţionează acţionate de un sistem hidraulic care se defecta destul de des. După analizarea situaţiei, conducerea Direcţiei Patrimoniu Imobiliar a decis înlocuirea sistemului hidraulic cu unul electric care este mai fiabil", a spus Grama.

Municipalitatea a comandat deja înlocuirea sistemului de acţionare. "În cursul acestei săptămâni vor începe să vină materialele necesare pentru lucrare", a zis purtătorul de cuvânt.

Deşi parkingul oferă servicii la un standard de calitate mult diminuat, iar şoferii sunt obligaţi să îşi care bagajele pe scări, Primăria exclude varianta reducerii taxei de parcare pentru cei care îşi lasă maşinile aici.

"Nu se pune problema reducerii taxei de parcare", a declarat Anca Grama.