Tânăra fiică a consilierei judeţene PSD Bihor Stela Babău, favorita „la zi” a preşedintelui organizaţiei, Ioan Mang, calcă pe urmele mamei, devenind consilieră personală a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, concomitent preşedinte al PSD Oradea.

Un articol publicat marţi de cotidianul Jurnalul Naţional cu titlul „Sexy-consilierele din Guvern şi meritele lor” dezvăluie că meritele profesionale „sunt ultimele care contează atunci când demnitarii îşi aleg o consilieră”, adică o persoană care să-i îndrume în activitate, şi că „de cele mai multe ori primează influenţa politică a părinţilor, recomandarea vreunui coleg de partid sau pur şi simplu atracţia fizică pe care guvernantul o simte faţă de sfătuitoarea lui plătită din bani publici”.

Publicaţia arată că „ultimul exemplu în acest sens” este Iolanda Anamaria Babău, noua consilieră personală a lui Florian Bodog, ministrul Sănătăţii. Potrivit sursei citate, tânăra Babău este angajată la Ministerul Sănătăţii de luna trecută, pe funcţia de consilier personal la cabinetul lui Bodog, şi încă nu şi-a făcut public vreun CV sau o declaraţie de avere şi de interese.

Despre Iolanda Anamaria se ştie că în 2011, după ce a absolvit un liceu din Beiuş, unde a şi luat examenul de Bacalaureat, ar fi urmat cursurile Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, şi că „adoră să pozeze în ipostaze sexy”.

Conform Jurnalului Naţional, „legăturile Iolandei cu ministrul Bodog sunt cât se poate de strânse”: tânăra provine din acelaşi judeţ cu ministrul, mama sa, Stela Babău, este consilier judeţean, preşedinte al Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor, calitate în care în 2016 a candidat la Senat pe aceeaşi listă cu Bodog.

În plus, Babău mama s-a remarcat de un an ca nouă preferată a preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, după căderea în dizgraţie a celei precedente, Ana Maria Tiron, mazilită cu două luni în urmă din funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene, iar în prima zi a acestei săptămâni şi din partid, în urma refuzului de a demisiona din Consiliul Judeţean.

În acelaşi articol din Jurnalul Naţional sunt relatate şi alte cazuri de „sexy-consiliere” ale unor demnitari guvernamentali precum cea a lui Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, ori cea a lui Alexandru Dănuţ Potor, secretar de stat la Agricultură.