Transportul în comun din Oradea este în continuare paralizat. Angajaţii OTL au intrat miercuri dimineaţă în a doua zi de protest. Salariaţii s-au prezentat la muncă în jurul orei 4, dar au refuzat să scoată autobuzele şi tramvaiele pe traseu.

La fel ca în cursul zilei de marţi, transportatorii au pichetat intrarea în societate. "Aşteptăm să ne cheme cineva la negocieri", a spus un salariat.

Pe de altă parte, conducerea societăţii a afirmat că va cere miercuri dimineaţă Tribunalului Bihor să constate ilegalitatea protestului şi să dispună reluarea activităţii.

"Dacă instanţa declară protestul ilegal, angajaţii care nu vor să intre la muncă pot fi puşi absenţi nemotivat şi li se poate desface contractul de muncă", a declarat directorul OTL Viorel Mircea Pop.

Directorul a spus că a încercat să discute cu salariaţii, dar fără rezultat. "Dimineaţă, când am ajuns la OTL şi am văzut că oamenii sunt adunaţi în faţa societăţii, am încercat să îi conving să reia lucrul. Mi-au spus că acum nu mai acceptă o majorare a salariului brut la 3.000 lei, ci la 3.500 lei! În condiţiile acestea nu avem cum să negociem. Mai bine plec din OTL decât să îmi asum aşa ceva. Oricine ar fi director nu ar putea garanta banii ăştia", a spus Pop.

Angajaţii OTL au intrat în grevă spontană marţi dimineaţă. Angajaţii au refuzat să intre la lucru cerând majorarea salariului brut la nivel de unitate de la 2.019 lei la 3.000 lei şi majorarea valorii tichetelor de masă de la 11 lei la 15 lei.

După discuţii repetate, conducerea societăţii a acceptat acordarea unei majorări de 250 lei şi creşterea valorii tichetelor de masă începând din 1 ianuarie. Majoririle sunt considerate insuficiente de salariaţii OTL.

UPDATE:

Într-un mesaj transmis redacţiei, unul dintre protestatari a arătat că motivul protestului îl reprezintă salariile slabe şi stresul zilnic, atașând și un fluturaș de salariu.

"Protestăm că salariile sunt slabe raportat la stresul zilnic pe linie, raportat la inflaţia de azi şi faptul că un şofer profesionist e platit aşa slab. Salarul real la OTL este ceea ce am ataşat, fluturaşul (foto jos)... că ce se ia in plus pe lângă sunt orele suplimentare efectuate în plus, sunt weekendurile lucrate, etc... Ne-am săturat de promisiuni de 2% cu taiere 3 zile concediu pe an (aprox. 250 ron)", a transmis BIHOREANULUI un protestatar.