Senatorul PNL Bihor Cornel Popa este nemulţumit că Guvernul nu face nimic concret pentru a marca aşa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri în cursul anului viitor, astfel că l-a interpelat din acest motiv pe premierul Mihai Tudose.

"Deşi există patru instituţii care se ocupă de Centenarul Marii Uniri şi de toate evenimentele ce vor avea loc anul viitor pentru celebrarea actului de naştere al României Mari, nu avem nici până la această dată calendarul evenimentelor, un buget clar şi transparent alocat şi termene precise pentru îndeplinirea diverselor sarcini ce decurg din pregătirea Centenarului", arată senatorul bihorean în preambulul interpelării, înregistrată lunea aceasta la camera superioară a Parlamentului.  

"Dată fiind importanţa evenimentelor care vor marca 100 de ani de la Marea Unire şi, în definitiv, cinstirea istoriei noastre naţionale, consider că este important pentru noi toţi să cunoaştem datele acestea care ar trebui să fie publice. Cu atât mai mult cu cât anul 2018 este foarte aproape şi la nivelul opiniei publice există impresia că Guvernul României nu acordă atenţia necesară acestui eveniment important sau că, mai grav, cheltuie în mod netransparent bani din bugetul alocat Centenarului", mai spune Cornel Popa.

Parlamentarul liberal îi cere premierului Tudose să precizeze de câte ori s-a întâlnit Comitetul Interministerial pentru Centenar şi ce decizii a luat, câte posturi are Departamentul Centenar în organigramă şi cine sunt cei care îl conduc, când va deveni public programul de activităţi dedicate Centenarului şi care este capacitatea financiară şi logistică a structurilor existente dedicate Centenarului.

Senatorul PNL Bihor Cornel Popa se alătură prin acest demers colegului său Florin Roman, reprezentant al judeţului Alba, care a atenţionat încă din primăvară că Guvernul de atunci, condus de Sorin Grindeanu, ignoră împlinirea, anul viitor, a unui secol de la Marea Unire.