Un acroşaj dintre un autoturism şi o motocicletă s-a terminat în Arest pentru doi bihoreni, după ce poliţiştii au descoperit că nici unul dintre şoferi nu avea ce căuta în trafic.

Evenimentul rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, după miezul nopţi, într-o intersecţie din localitatea Şinteu. Aflat la volanul unui autoturism, un tânăr de 21 de ani, din comuna Auşeu a ieşit de pe un drum lateral fără să se asigure şi a acroşat o motocicletă condusă de un bărbat de 37 de ani, tot din Auşeu.

Sosiţi la locul accidentului, poliţiştii rutieri l-au găsit doar pe motociclist, care, din verificările făcute, nu avea permis, dar, în schimb, era băut, având o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La solicitarea poliţiştilor, bărbatul de 37 de ani a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform declaraţiei date, acesta nu a suferit vătămări corporale în urma producerii accidentului rutier", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Maşina care lovise motocicleta şi şoferul acesteia au fost găsit în scurt timp. Era un tânăr de 19 ani, tot fără permis, iar autoturismul neînmatriculat şi având plăcuţe cu numere false.

Urmarea? Ambii şoferi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar luni vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd şi la Judecătoria Aleşd, cu propunere de arestare preventivă.