În 19 august 2017 a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul nr. 97/2017 privind procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi se stochează înregistrările examenului de obţinere a permisului de conducere şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal.

Conform acestui act normativ, în sala de examinare în care se desfăşoară proba teoretică se instalează camere video. Camerele video se instalează astfel încât să asigure supravegherea continuă a fiecărei staţii de examinare, a fiecărui candidat şi a lucrătorului din sala de examinare.

Lucrătorul din sala de examinare are obligaţia să întrerupă examinarea atunci când sistemul tehnic de monitorizare nu funcţionează. Examinarea se reia numai după repunerea în funcţiune a sistemului tehnic de monitorizare. Sistemul tehnic de monitorizare se opreşte numai după ce toţi candidaţii au părăsit sala de examinare.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după sală, ziua şi ora examinării.

În ceea ce priveşte proba practică, camera audio-video a sistemului tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN". Aceasta se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Sistemul tehnic de monitorizare se opreşte numai după finalizarea probei practice şi coborârea candidatului din autovehicul.

Prelucrarea datelor cu caracter personal colectate prin sistemele tehnice de monitorizare se realizează exclusiv în scopul asigurării şi verificării legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere.

Înregistrările audio şi video se păstrează pe o perioadă de 6 luni de la data examinării. Înregistrările audio şi video care fac obiectul unor proceduri judiciare se păstrează până la soluţionarea cauzei.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal se exercită în condiţiile legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Şeful serviciului public comunitar ia măsuri pentru afişarea informaţiilor destinate candidaţilor, cu privire la înregistrarea video a probei teoretice, respectiv înregistrarea audio şi video a probei practice, cu sisteme tehnice de monitorizare.