Orădeanul Tudor Fodor a împlinit duminică 29 de ani. Bolnav de leucemie acută limfoblastică, n-a putut însă să-şi sărbătorească tinereţea. Prietenii lui nu s-au lăsat păgubaşi şi în ciuda temperaturilor caniculare, s-au adunat, duminică la prânz, în Piaţa Unirii şi i-au strigat şi cântat "La mulţi ani!".

"Vrem să-i urăm cel mai gălăgios "La mulţi ani". El n-a putut să fie cu noi, dar va vedea imaginile şi va şti că suntem alături de el", a explicat Marian Pusta, cel care a plănuit evenimentul. Cei aproape 30 de orădeni veniţi să-l sărbătorească pe Tudor s-au filmat în timp ce îi făceau urări de bine şi de sănătate ori îi spuneau cât de mult îl iubesc şi că îl aşteaptă în mijlocul lor. Totodată, mulţi dintre tineri au purtat tricouri cu fotografia sărbătoritului şi mesajul "Tudor, eşti un campion!".

Ca să atragă atenţia trecătorilor, cu permisiunea Primăriei, tinerii, mulţi dintre ei membri în clubul auto Extreme Cars, şi-au parcat autoturismele tuningate în faţa Bisericii cu Lună. De asemenea, ei au adus baloane cu cifrele 2 şi 9, vârsta pe care o împlineşte Tudor duminică, dar şi un banner prin care i-au îndemnat pe trecători să doneze bani pentru tânărul orădean, într-un cont anume creat.

Tudor a fost diagnosticat cu leucemie în 2013. A urmat un tratament cu chimioterapie, dar fără succes, iar apoi s-a înscris într-un tratament experimental care, aparent, l-a vindecat. Până anul acesta, orădeanul a avut iar o viaţă normală.

Acum, însă, boala a recidivat, iar Tudor are nevoie de noi tratamente şi de transplant de măduvă. Pentru a-şi putea plăti medicamentele pe care acum nu le va mai primi gratuit, ca în cazul studiului experimental, Tudor are nevoie şi de bani. Drept urmare, sora sa, Fodor Melinda, a deschis un cont la BCR Oradea, RO61RNCB0764076863800001, iar prietenii tânărului i-au îndemnat toţi cunoscuţii, dar şi pe cei care au trecut duminică prin centrul oraşului să nu-i cumpere cadouri de ziua lui, ci să-i dea ani de trăit, de acum înainte…