Panincă, printre pasagerii unui avion al companiei Wizz Air, care a decolat miercuri de la Bucureşti şi trebuia să aterizeze pe aeroportul din Catania. Avionul a fost nevoit să rămână în aer din cauza unor probleme tehnice.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, în timp ce piloţii încercau să menţină aeronava la altitudine, aparatul de zbor a intrat în turbulenţe, astfel că pasagerii s-au speriat foarte tare. Într-o înregistrare video postată pe YouTube se vede cum unii călători sunt întinşi pe jos şi li se acordă asistenţă medicală.

Potrivit unui comunicat transmis de Wizz Air transmis Pro TV, "Zborului Wizz Air W3251 de la Otopeni la Catania, din 20 septembrie, i s-a solicitat de turnul de control să menţină altitudinea deasupra Aeroportului Catania înainte de aterizare, în condiţiile în care pista era inspectată din cauza unui posibil impact cu o pasăre a unei alte aeronave. În timpul aşteptării, zborul a experimentat turbulenţe, iar doi pasageri au avut atac de panică. După ce aeronava a aterizat în siguranţă, echipajul a solicitat asistenţa personalului medical pentru pasagerii afectaţi", arată sursa citată.

Comunicatul mai precizează că debarcarea a continuat normal "după ce a fost acordată asistenţă medicală şi echipajul a urmat procedurile standard pentru a asigura binele tuturor pasagerilor". "Deşi cauzele situaţiei au fost independente de companie, echipajul a făcut eforturi pentru a se asigura că întârzierea şi impactul asupra pasagerilor să fie minime", au transmis cei de la Wizz Air.