​Piaţa Unirii s-a umplut, sâmbătă seara, de orădeni de toate vârstele, dar mai ales tineri şi foarte tineri, în aşteptarea concertelor de seară. Recordul a fost atins, cum era de aşteptat, de Smiley, aşteptat, în ciuda frigului destul de aspru, de peste 15.000 de spectatori, din care extrem de mulţi copii mici, veniţi cu părinţii pentru a fredona hiturile vedetei.

In Fusion, acasă 

După o zi plină, în care orădenii s-au dedulcit pe la tarabele din Piața Unirii, seria spectacolelor a fost deschisă, începând cu ora 19, de In Fusion, formaţie condusă de orădeanul Marius Pop, care l-a avut alături şi pe tatăl său, Călin Pop, liderul legendarei trupe Celelalte Cuvinte.

Orădenii i-au putut auzi la ei acasă pe cei doi, prezentând mai multe piese de pe albumul pe care l-au creat împreună, cu muzică de fuziune între mai multe stiluri.

A urmat Lora, acompaniată de propriul band şi de două dansatoare, care a încălzit publicul cu melodiile ei antrenante şi cu scenografia ritmată.

Cântăreaţa a lăudat oraşul şi pe orădenii, declarându-se fericită că "avem curse directe Bucureşti - Oradea", deci poate veni mai des aici.

Urări pentru Simona

Smiley a reuşit, însă, mult mai mult: să trezească în publicul orădean, altminteri unul destul de static şi tăcut, consumatorul pasionat de muzică şi antren. Un episod a fost acela în care solistul l-a introdus pe orădeanul Marius Pop, iar acesta, cu solouri puternice de chitară, i-a făcut să vibreze pe spectatori, la propriu.

Un altul a fost acela când Smiley a înregistrat de pe scenă, cu propriul telefon, un mesaj video pentru Simona Halep, proaspăta nr. 1 mondial, rugându-i pe orădeni să strige "Bravo, Simona!", iar aceştia au continuat apoi, din proprie iniţiativă, nestimulaţi de nimeni, să scandeze repetat "Simona". Înregistrarea trebuie să fi ieşit minunat...

Dincolo de asemenea momente, oamenii au cântat, au aplaudat, au strigat şi au sărit, într-o atmosferă de bucurie colectivă, stimulată şi de muzica lui Smiley, cunoscută de toţi cei prezenţi, de la mic la mare, dar şi de prestaţia scenică a acestuia şi de jocul de lumini şi imagini care a acompaniat concertul.

Iar vedeta nu a făcut economie la nimic, nici la cântat, nici la dansat, nici la povestit cu publicul, nici la complimente aduse Oradiei şi nici la timp, astfel că recitalul său s-a întins mai mult de o oră şi jumătate. Punându-i la grea încercare pe părinţii copiilor mici, care nu se lăsau nicicum duşi acasă, la culcare...


PROGRAM PIAŢA UNIRII: 

Duminica, 8 octombrie

18:00 – 19:00 Timea Pall (HU)

19:00 – 20:00 Publika (ROU)

20:00 – 21:00 The Motans (MD)

21:00 – 22:00 Delia (ROU)

22:00- Focuri de artificii

PROGRAM CETATE

Duminica, 8 octombrie

17:30 Soul Serenade (ROU)

19:00 NextEX (ROU)

20:30 Golan (ROU)