Mai mulţi şefi de instituţii bihorene, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, au ieşit, marţea trecută, într-un conferinţă de presă dedicată Festivalului "Cântă Pădurea", care se va desfăşura, duminică, în cantonul Băile 1 Mai, la iniţiativa unei fundaţii din Ungaria. T

otuşi, conferinţa ar fi putut la fel de bine să fie dedicată chinuirii limbii române, căci, în afară de şeful organizatorilor din Ungaria, care şi-a vorbit limba cum se cuvine, pe-a noastră ceilalţi au pocit-o repetat şi fără milă.

Pásztor a rostit, între altele, "acest eveniment a fost o încercare să aibă loc şi anul trecut", "funcţionează în pădure posibilităţi de a servi mâncare", "permiteţi-mi să-i dau cuvântul colegilor…" şi a prezentat "programul prin care se fac programe pentru copii".

Şeful Agenţiei de Management al Destinaţiei, Bántó Norbert, a spus că "vrem să atragem atenţia asupra iubirii şi protecţiei naturii" şi "cine vine ca să poată să şi mănânce".

Noul director al Filarmonicii, Meleg Vilmos, a fost şi mai expresiv: "Noi ca Filarmonică avem planuri ca să fim ţel de turism", "este o posibilitate de a face cunoscut nişte elemente a orchestrei, care, fiind suflători, poate fără nicio tehnică să deplaseze la locul amenajat" şi "Nu am participat anul trecut la această organizaţie Cântă Pădurea".

Nu şi-au ratat şansa nici Nicolae Timaru, directorul Direcţiei Control de la Garda Forestieră, care a rostit "am dat tot sprijinul ce aveam noi în putinţă", şi nici Szijarto Zoltan, director economic al Direcţiei Silvice Bihor, care a spus că oamenii pot vedea "că ce înseamnă pădurea", care "are încă o atragere foarte frumoasă", iar colegii din Direcţie "s-au bucurat aşa de mult încât că îl chem şi pe prieteni, îl chem şi pe vecini" la eveniment. Deci, pădurea cântă, autorităţile ciripesc, dar pocit…