Cei peste 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Hidişelu de Sus au, de acum, cel mai bun teren de sport din judeţ. Prin investiţia de 120.000 de lei făcută de primăria locală, şcoala a fost dotată cu un teren multifuncţional de tartan, care beneficiază de instalaţie de nocturnă şi are o garanţie de 15 ani.

Terenul are 32 de metri lungime şi 16 metri lăţime, iar suprafaţa elastică protejează, spre deosebire de beton, articulaţiile copiilor, ferindu-i şi de accidentări. Suprafaţa elastică are două straturi, alcătuite din granule de cauciuc SBR şi granule roşii EPDM. Terenul este marcat pentru jocuri de fotbal, handbal, baschet, minifotbal sau tenis.

“La încheierea anului şcolar le-am promis eveilor că la revenire vor avea parte de o surpriză. Ne bucurăm că am reuşit să-l amenajăm, mai ales că e primul de acest fel din Bihor. Rămânem consecvenţi ideii de a avea un teren în fiecare aşezare din comună, astfel că urmează să amenajăm un teren sintetic şi în satul Şumugiu”, a declarat primarul Adrian Petroi.

Comuna beneficiază de patru terenuri (trei cu gazon sintetic şi unul cu tartan) la care se adaugă Stadionul Comunal pe care şi-a desfăşurat activitatea echipa FC Hidişel, campioană a Bihorului şi câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României.

Constructorul urmează să mai construiască asemenea terenuri de tartan şi la şcolile din Bratca şi Vadu Crişului.