Echipa feminină de baschet CSU CSM Oradea se numără între cele 18 echipe înscrise în ediția 2017-2018 a Ligii I. Gruparea, antrenată de Ioana Anica si Adriana Niculescu, este una dintre cele opt formații cu drept de promovare în această competiție. Celelalte zece sunt grupări satelit ale echipelor din Liga Națională de baschet feminin.

De menționat că, potrivit prevederilor Regulamentului Specific al Ligii 1 la baschet feminin - ediția 2017/18, CSU CSM Oradea a fost repartizată în Grupa 3, alături de Universitatea 2 Cluj-Napoca, CS Baschet 2 Arad, CSM 2 Satu Mare, SCM 2 Timișoara și ACS KSE Târgu Secuiesc.

Echipa orădeană tinde să promoveze anul acesta și pentru aceasta a transferat două sportive care au mai jucat sub culorile CSU, Melania Kokovay și Ruxandra Chiș. Alături de acestea au mai sosit doua junioare, Andreea Mititelu și Anamaria Câmpeanu, crescute în pepiniera celor de la CSS 1 Constanța, sub comanda profesoarei Ramona Coroama.

În cursul zilei de marți sunt așteptate să sosească în Oradea și cele două jucătoare de peste ocean, pe care conducerea clubului orădean le-a achiziționat. Este vorba despre Britanny Dorsett și Kayla Mobley.

Programul echipei de baschet feminin CSU CSM Oradea în prima fază a Ligii I:

Etapa 1 – 22 octombrie, cu CSM 2 Satu Mare (deplasare)
Etapa 2 – 29 octombrie, cu KSE Târgu Secuiesc (acasă)
Etapa 3 – 5 noiembrie, cu Universitatea 2 Cluj-Napoca (acasă)
Etapa 4 – 12 noiembrie, cu Baschet 2 Arad (deplasare)
Etapa 5 – 19 noiembrie, cu SCM 2 Timișoara (acasă)

Etapa 6 – 26 noiembrie, cu CSM 2 Satu Mare (acasă)
Etapa 7 – 3 decembrie, cu KSE Târgu Secuiesc (deplasare)
Etapa 8 – 10 decembrie, cu Universitatea 2 Cluj-Napoca (deplasare)
Etapa 9 – 17 decembrie, cu Baschet 2 Arad (acasă)
Etapa 10 – 22 decembrie, cu SCM 2 Timișoara (deplasare)

De menționat că echipele cu drept de promovare se vor califica la faza semifinală a Ligii 1. Cele opt echipe se vor duela în sistem dublă manșă, cu precizarea că rezultatele înregistrate în prima fază de CSM Oradea în duelurile cu KSE Târgu Secuiesc vor conta și în faza semifinală.

Primele patru clasate în faza semifinală se vor califica apoi pentru turneul final de promovare. Aici se va juca în sistem fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține dreptul de participare în următoarea ediție a Ligii Naționale de baschet feminin.