Sportiva orădeană Bianca Benea s-a clasat pe locul al 19-lea în proba individuală de spadă U20 feminin din cadrul etapei de Cupa Mondială de la Laupheim, Germania.

Evenimentul a fost intitulat Uhlmann Cup, iar în cadrul fazei grupelor, sportiva legitimată la CSM Oradea (antrenor Nicolae Ille) a obţinut şase victorii din tot atâtea dueluri. Astfel, Bianca a avansat în fazele eliminatorii.

După cum notează site-ul clubului CSM Oradea, pe tabloul de 128, Benea a învins-o pe Paula Jukic din Croaţia, cu scorul de 15-13. Apoi, pe tabloul de 64 ea depăşit-o pe Eliska Nevosadova din Cehia, cu 15-6. Pe tabloul de 32, Bianca a fost învinsă însă de Maria Sica din Italia (11-15).

De menţionat totuşi că Bianca Benea a fost românca cel mai bine clasată în concursul ce a reunit 196 sportive. Alexandra Predescu s-a clasat pe locul 41, Zsuzsa Schlier a fost pe 71, iar Denisa Barosan a ocupat locul 83. Întrecerea a fost câştigată de italianca Eleonora De Marchi.

A doua zi, duminică, în întrecerea pe echipe, România s-a clasat pe locul 7 din 16 echipe participante.

Orădeanca Bianca Benea a tras pentru echipa ţării noastre alături de Alexandra Predescu, Zsuzsa Schlier şi Denisa Barosan, iar competiţia pe echipe s-a desfăşurat în sistem direct eliminatoriu.

Pe tabloul de 16, echipa României a învins Elveţia, cu scorul de 45-32, dar tricolorele au pierdut apoi cu Italia (37-38), pe tabloul de 8. În competiţia locurilor 5-8, România a pierdut cu Israel (32-45), iar apoi în duelul pentru locurile 7-8 a învins Marea Britanie cu 45-27.