Un bihorean de 68 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii de frontieră l-au depistat că a încercat să-şi scoată din ţară strănepotul prin Borş folosindu-se de o procură notarială falsă.

Descoperirea a fost făcută joi seară. Petru L. călătorea într-un autoturism Mercedes Benz ca pasager, însoţit de nepotul său şi n-a trecut de control.

"Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au solicitat documentele necesare trecerii frontierei pentru minor, bărbatul prezentând pentru acesta o procură notarială întocmită la un birou din judeţul Bihor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au  constatat că procura notarială este falsă", se explică într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Frontieră Bihor.

Petru L. a declarat că este străbunicul minorului şi dorea să ajungă în Marea Britanie unde sunt părinţii copilului. "Bărbatul a mai declarat că obţinut procura de la o persoană de sex masculin a cărei identitate nu o cunoaşte în schimbul sumei de  400 de lei şi nu ştia ca este falsă", mai arată comunicatul.

Cei doi au fost întorşi din drum, iar străbunicul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.