Patru locuinţe au fost ridicate, în doar 10 zile, de peste 200 de orădeni, angajaţi ai companiei Celestica, pentru patru familii care au condiţii financiare precare. Camania, desfăşurată în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia Habitat pentru Umanitate, evenimentul s-a derulat în perioada 2-13 octombrie.

"În cele 10 zile voluntarii au bătut cuie, au ridicat pereţi, au termoizolat, au acoperit cu ţiglă şi au pus tencuiala decorativă pe cele patru locuinţe de care se vor bucura patru familii cu poveşti de viaţă aparte", arată un comunicat al Habitat.

Beneficiarii locuinţelor sunt: o familie cu 6 copii, care de 18 ani trăieşte din chirie în chirie în condiţii improprii, o mamă care îşi creşte singură fiica minoră după decesul soţului, o familie de tineri care provin din familii cu membri numeroşi, precum şi o familie care n-a reuşit să-şi cumpere o garsonieră din cauza venituri mici.

Beneficiarii au intrat în posesia caselor în cadrul unei ceremonii, vineri după amiază, mulţumindu-le voluntarilor pentru munca depusă.

Potrivit comunicatului Habitat, în cei 8 ani de colaborare, Celestica a implicat 1703 angajaţi în parteneriatul cu asociaţia, dar a ajuntat şi financiar, la construirea a 15 case noi, a 3 garsoniere, la ridicarea zidurilor pentru 24 de locuinţe şi la turnarea fundaţiei pentru 11 case. "În total au voluntariat 66 de zile în beneficiul celor în nevoie de o locuinţă trainică şi sănătoasă", arată informarea.