În loc de majorări salariale, primarul Ilie Bolojan anunţă reduceri de personal la compania de transport local!​! 

Edilul s-a întâlnit miercuri la prânz cu conducerea OTL pentru a analiza criza din cadrul societăţii, după ce muncitorii au încetat marţi dimineaţă lucrul.

Bugetul nu îşi permite

În urma întâlnirii, primarul le-a spus protestatarilor adunaţi în faţa sediului că situaţia creată de ei, după ce nici miercuri nu au ieşit pe trasee, este inacceptabilă şi că va face reduceri de personal. Anunţul urmează să fie făcut public, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Bolojan le-a spus salariaţilor OTL că se numără printre cei mai bine plătiţi angajaţi din societăţile municipalităţii, iar bugetul local, care subvenţionează OTL cu 5 milioane de euro anual, nu poate susţine noi majorări de salarii.

Primarul a afirmat că oferta de marţi a conducerii societăţii - de creştere a salariului brut cu 250 lei, de la începutul anului viitor, plus tichete de masă de 15 lei - nu mai este valabilă.

Primarul, huiduit

Angajaţii OTL, care se aşteptau la concesii din partea Primăriei, au fost surprinşi să afle că urmează reduceri. Protestatarii l-au huiduit îndelung pe Ilie Bolojan, care a şi plecat după ce a anunţat măsurile care vor fi luate în societate.

"Suntem hotărâţi să continuăm greva", a declarat un angajat. Transportatorii se declară hotărâţi să nu reia lucru, iar pentru a dovedi acest lucru au început să îşi scrie demisii pe loc. "Dacă nu se ajunge la o înţelegere, şoferii şi vatmanii sunt hotărâţi să îşi bage lichidarea", a spus un muncitor. 

Protestatarii au rămas să picheteze intrarea în societate cu demisiile în mână, în vreme ce primarul Ilie Bolojan a anunţat că va face o declaraţie la Primărie de la ora 14.