Fundaţia Muzsikál az Erdő din Ungaria, în parteneriat cu mai multe instituţii din Bihor, organizează duminică ediţia a doua a evenimentului "Cântă pădurea", dedicat promovării respectului faţă de natură şi relaxării într-un mod sănătos, în aer liber.

Relaxare sănătoasă

Evenimentul a fost prezentat, marţi, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Bihor de mai mulţi reprezentanţi ai organizatorilor, inclusiv de preşedintele CJ Pásztor Sándor. De asemenea, la conferinţă au participat Szabo Lajos, din partea Fundaţiei Muzsikál az Erdő (Cântă pădurea) din Ungaria, Bántó Norbert, şeful Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, Meleg Vilmos, directorul Filarmonicii de Stat Oradea, Nicolae Timaru, de la Garda Forestieră şi Szijarto Zoltan, reprezentant al Direcţiei Silvice Bihor.

"Cântă pădurea" se organizează de 14 ani încoace în mai multe locaţii din Ungaria şi, pentru al doilea an, şi în Bihor. Evenimentul va avea loc în cantonul silvic din pădurea Băile 1 Mai şi este dedicat persoanelor de toate vârstele, inclusiv copiilor. Potrivit organizatorilor, "Cântă pădurea" este un eveniment care-şi doreşte să promoveze frumuseţile naturii şi să educe în privinţa respectului faţă de aceasta.

Plimbări şi concerte

Preşedintele CJ a afirmat, marţi, că activităţile programate în cadrul ediţiei a doua a evenimentului "Cântă pădurea" vor fi ţinute atât în limba română cât şi în limba maghiară. Programul va debuta duminică la ora 11 cu un mic târg de prezentare a produselor locale şi a meşterilor populari şi debutul evenimentelor pentru copii, inclusiv teatru de păpuşi.

La ora 12 se va porni în plimbare prin pădure, în grupuri, cu mai mulţi ghizi, care vor prezenta caracteristicile pădurii. La circa 800 de metri de la punctul de pornire, de la ora 13, vor fi date mai multe recitaluri.

Între acestea se numără unul al Ansamblului de Suflători ai Filarmonicii din Oradea, care va prezenta "Mica simfonie pentru suflători", de Charles Gounod. În cadrul evenimentului vor avea momente muzicale şi Corul de fete Aurin din Kecskemét (Dirijor: Durányik László) şi un cvartet de alămuri. Momentele muzicale sunt programate între orele 13 şi 16.30. De la această oră, se vor ţine noi plimbări ghidate prin pădurea Băile 1 Mai.

Organizatorii pun la dispoziţia doritorilor autocare. Acestea vor pleca spre Băile 1 Mai duminică de la orele 10, 11 şi 12, urmând să se întoarcă spre oraş la orele 15, 16 şi 17.

Organizatori sunt Fundaţia Muzsikál az Erdő, Consiliul Judeţean Bihor, prin Filarmonica de Stat Oradea şi Agenţia pentru Managementul Destinaţiilor Bihor, Garda Forestieră Oradea, Direcţia Silvică Bihor, Ocolul Silvic Oradea, administraţia din Gyula şi Ministerul Agriculturii din Ungaria.