Asociaţia Sfântul Ladislau aduce, pe 28 şi 29 octombrie, în Oradea două spectacole de teatru ecvestru printr-un proiect european cu cinci ţări partenere, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Slovenia şi România. Este pentru prima oară când astfel de spectacole pe cai se ţin în Oradea.

Proiectul "Teatru Ecvestru în Bazinul Carpatic" presupune organizarea şi susţinerea a 10 astfel de spectacole de teatru în cele cinci ţări partenere. La Oradea, acestea vor avea loc în curtea Palatului Princiar al Cetăţii, unde vor fi montate gradene acoperite pentru spectatori.

Organizatorii evenimentului - mai precis Zatyko Gyula, preşedintele Asociaţiei Sfântul Ladislau, Toth Szilard, proprietarul şi antrenorul cailor care vor fi folosiţi în timpul show-urilor şi regizorul Derzsi Gyorgy - au susţinut, joi, o conferinţă de presă pentru a prezenta detaliile spectacolelor.

Acestea vor fi aduse de actori şi acrobaţi din Ungaria, acolo unde există două trupe de teatru ecvestru.

Primul spectacol, cel programat pe 28 octombrie, va fi unul cu acrobaţii pe cai şi muzică de fanfară, iar cel de-al doilea, programat pe 29 octombrie, va fi cu arii de opere, toate interpretate pe spinarea unor cai dresaţi. De asemenea, în cel de-al doilea spectacol vor putea fi văzute trăsuri împodobite şi caleşti romane.

În conferinţa de joi, Zatyko Gyula a anunţat că, din 23 octombrie, vor fi puse în vânzare biletele pentru cele două spectacole la sediul Asociaţiei Sfântul Ladislau şi pe strada Jean Calvin nr. 1.

Preţul unui bilet nu a fost încă stabilit, însă organizatorii asigură că acesta va fi unul destul de mic. Vor fi vândute circa 300 de locuri în gradenele care vor fi montante în curtea Palatului Princiar.