Americanii chicotesc pe seama unei dispute iscate în ultimele zile între Ivana Trump, prima soţie a preşedintelui Statelor Unite, şi Melania Trump, actuala soţie. Ivana Trump a declarat într-un interviu că se consideră prima-doamnă a Americii pentru că... a fost prima nevastă a preşedintelui.

Controversata declaraţie a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune ABC, cu ocazia lansării unei cărţi în care îşi prezintă viaţa alături de Donald Trump, scrie site-ul stirileprotv.ro. Ivana Trump a declarat că are o relaţie bună cu fostul ei soţ.

"Am comunicare directă cu Casa Albă, dar nu vreau să îl sun acolo, pentru că e şi Melania acolo. Nu vreau să o fac geloasă, doar pentru că sunt prima lui soţie. Sunt prima-doamnă, ok?", a declarat Ivana Trump.

În replică, reprezentanta departamentului de comunicare al primei-doamne a precizat: "Doamna Trump (n.r – Melania) a făcut din Casa Albă un cămin pentru Barron şi pentru preşedinte. Adoră viaţa în Washington D.C şi este onorată să fie prima-doamnă a Statelor Unite. Ea plănuieşte să se folosească de acest statut ca să ajute copii, nu ca să vândă cărţi. Declaraţia fostei soţii nu are nicio substanţă. Din nefericire, doar stârneşte zarvă, căutând atenţie".

CNN scrie că declaraţia reprezintă un punct de turnură pentru Melania Trump, care, până acum, a preferat să ignore criticile şi mesajele negative care au vizat-o.

Ivana şi Donald Trump au divorţat în anul 1992, după izbucnirea unui scandal de infidelitate. Ivana Trump este mama Ivankăi, a lui Donald Jr. şi a lui Eric. Ea nu vorbeşte public despre a doua soţie a actualului preşedinte, Marla Maples, pentru care Trump a părăsit-o, numind-o doar "pipiţă".

În cartea care urmează să apară în această săptămână, Ivana scrie că divorţul de Trump a fost "brutal", însă susţine că acum sunt prieteni, ba chiar îi dă sfaturi. La finalul săptămânii trecute, ea a susţinut că Donald Trump a vrut să o numească ambasador al SUA în Republica Cehă, dar că aceasta a refuzat.