Coasta de est a regiunii Sussex din Marea Britanie a fost cuprinsă săptămâna trecută de o "ceaţă toxică", peste 100 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Plaja Birling Gap a fost evacuată după ce mai multe persoane s-au plâns de dificultăţi la respiraţie, usturimi la ochi şi stări de vomă, în urma apariţiei unui soi de "ceaţă".

Reprezentanţii Spitalului General al Districtului Eastbourne au anunţat că au tratat 133 de persoane. Poliţia din Sussex a demarat o anchetă privind "ceaţa chimică", a cărei cauză nu este deocamdată cunoscută.

Potrivit autorităţilor, ceaţa ar fi venit dinspre mare, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. Incidente similare anterioare au implicat substanţe toxice purtate de vânt de la o unitate industrială din Franţa, persoanele afectate plângându-se că ceaţa a adus cu sine un miros de clor.

Pompierii din East Sussex au declarat însă că este "foarte puţin probabil" să fi fost vorba de clor, în timp ce poliţia a dat asigurări că, deşi creează disconfort, efectele nu sunt grave. Totuşi, forţele de ordine le-au cerut locuitorilor să evite plajele.