Premiul la categoria întâi, la Loto, în valoare de 11.906.912,95 lei (peste 2,6 milioane euro) a fost câştigat joi, cu un bilet jucat la o agenţie din Bârlad. Presa locală a aflat cine este câştigătorul, iar acesta a dezvăluit ce vrea să facă cu banii, după cum anunţă Digi24.ro, citând site-ul vremeanoua.ro.

Daniel Andrei este un om de afaceri din Bârlad, fost consilier judeţean din partea PSD, şi este un jucător frecvent la loto. În 2012, a candidat la Primăria Bârlad din partea PPDD şi a obţinut puţin peste 20%, fiind la un pas să obţină mandatul de primar.

Nu ar fi prima oară când câştigă la Loto 6/49. În 1998, el a mai prins marele pot, câştigurile fiind atunci mai mici, în jur de 10-20.000 de dolari. De altfel, notează sursa citată, chiar cu o săptămână înainte să câştige 2,6 milioane de euro a mai câştigat la loto 1.600 de lei.

"Am jucat o schemă de 8 numere la întreg, pentru care am plătit, aşa cum se ştie 148,98 lei. Am urmărit extragerea de joi şi am văzut numerele care au ieşit. Mi-am dat seama că biletul câştigător este al meu. M-am bucurat, evident, pentru că am planuri mari", a spus Daniel Andrei.

Acesta a mai declarat că a mai prins şase numere şi altă dată. "Dar am jucat variante combinate şi nu am picat pe schemă. Oricum eu joc des la Loterie, îmi place şi am avut multe câştiguri, dar nu la categoria I şi nu atât de însemnate", a mai spus câştigătorul.