În Marea Britanie, mulţi părinţi care îşi duc copiii cu maşina până la porţile şcolii riscă amenzi de până la 130 de lire. Pentru a combate poluarea din jurul şcolilor, dar şi pentru a decongestiona traficul, mai multe consilii administrative de pe teritoriul Marii Britanii vor să interzică parcarea ori staţionarea autoturismelor în jurul şcolilor.

Pentru a-i depista pe cei care încalcă această regulă, consiliile au decis să monteze sisteme de monitorizare video anume, care scanează numerele de înmatriculare ale maşinilor. Nu scapă de amenzi nici părinţii care opresc maşina, dar lasă motorul pornit, ca un semn că nu vor sta prea mult.

"Ştim că majoritatea oamenilor sunt conducători responsabili, dar situaţia este adesea haotică în apropierea şcolilor, atunci când copiii sunt aduşi sau luaţi de acolo. Pe străzile din jurul şcolilor este nevoie de un mediu sigur şi plăcut", a spus Ted Richards, un oficial din comitatul West Midlands.

Aici, consiliul administrativ analizează chiar o variantă şi mai strictă, de a interzice pur şi simplu traficul în jurul şcolilor la orele la care copiii merg sau ies de la ore.