Deputatul PSD Călin Matei a postat, luni, pe Facebook un mesaj prilejuit de începerea anului şcolar în care îi îndeamnă pe elevi să se ţină de carte şi să nu fumeze ”în budă”, însă mesajul său conţine o eroare de gramatică, parlamentarul scriind ”pune-ţi” în loc de ”puneţi”.

”Nici mie nu mi-a fost dragă şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da' nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Până la următoarea vacanţă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”, a scris Călin Matei, citat de Mediafax.

După avalanşa de comentarii ironice legate de greşeala de limbă română, deputatul şi-a editat postarea corectând eroarea.

Călin Matei şi-a început cariera politică în Maramureş, unde a avut mai multe mandate de consilier judeţean, ajungând vicepreşedinte, iar în 1995-1996 chiar preşedinte al CJ Maramureş. Din 2012 este deputat din partea PSD.

Matei a absolvit Universitatea de Nord din Baia Mare, secţia Mine, iar apoi Facultatea de Politologie a Universităţii Babeş-Bolyai, în 1995. Ulterior, arată Mediafax, PSD-istul s-a îndreptat spre ştiinţele economice, pe care le-a absolvit în 2004 la Universitatea de Vest din Timişoara.