Din ultima zi a lunii august, nudiştii din capitala Franţei au un loc public în care este perfect legal să renunţe la haine. Autorităţile au anunţat că o zonă mai retrasă din estul parcului Bois de Vincennes a fost amenajată pentru nudişti, acesta fiind primul parc dedicat lor în Europa.

Decizia este considerată mai degrabă un experiment. În zona pentru nudişti au voie să intre doar cei care sunt dispuşi să se dezbrace, oficialii precizând că acesta nu va fi un spaţiu destinat voyeurilor.

"Crearea acestei zone în Bois de Vincennes, în care va fi autorizat nudismul, face parte din viziunea noastră deschisă la minte pentru folosirea spaţiului public parizian", a declarat viceprimarul responsabil cu parcurile pariziene, Penelope Komites.

Zona pentru nudişti va rămâne deschisă până pe 15 octombrie, între orele 8 şi 19:30. În parc au fost amplasate şi panouri care delimitează zona,  avertizând vizitatorii că urmeză să intre în zonă pentru nudişti.

Vestea a fost primită cu entuziasm de cei peste 2,6 milioane de francezi care practică în mod regulat nudismul. Pentru ei a fost deschisă şi o piscină în Paris, pe care o pot folosi de trei ori pe săptămână.