Scene incredibile la Sibiu, unde fostul preot cântăreţ Cristian Pomohaci a mers, marţi, să îşi susţină cauza în faţa Consistoriului Mitropolitan.

Pomohaci, care susţine că a fost târât nevinovat într-un scandal sexual, a fost susţinut de peste 200 de oameni, care l-au aplaudat şi i-au oferit flori, ba chiar au blocat o stradă întreagă, după cum anunţă site-ul stirileprotv.ro.

Potrivit sursei citate, deşi caterisit prin decizia arhiepsicopiei Alba Iulia, Pomohaci consideră că a fost târât nevinovat şi s-a arătat în haina preoţească, chit nu mai are voie să o poarte.

Pro TV notează că "a fost haos" marţi în faţa Mitropoliei din Sibiu, iar jandarmii au intervenit să-i domolească pe susţinătorii lui Pomohaci. Acesta s-a prezentat în faţă Consistoriului şi le-a cerut irarhilor un răgaz. L-au însoţit de fani veniţi organizat, cu autocare şi microbuze.

"E strigător la cer! Preotul este alesul lui Dumezeu! Pune mâna pe sfatul potir dacă are un asemernea păcat?! Eu ce cred, e că părintele e nevinovat şi îl târăşte porin noroi! Sunt acuze scârboase!", a spus o fană.

După cum se ştie, Pomohaci a fost caterisit în prima instanţa bisericească, pentru favorurile sexuale cerute unui minor contra cost. S-a ţinut cont şi de acuzele aduse de un tânăr de 28 de ani, care susţine că în urmă cu 15 ani, pe când avea doar 13 ani, ar fi fost violat de Pomohaci, la Moşuni, mai arată sursa citată.

Pomohaci a stat în faţa superiorilor mai bine de 4 ore, timp în care cei 5 preoţi au analizat dosarul. Însă fostul preot, spun surse bisericeşti, a cerut o amânare că să îşi studieze dosarul, dar şi să aducă martori care să conteste acuzaţiile de pedofilie.

Cristian Pomohaci va reveni la Mitropolie pe 5 octombrie, când se va da o decizie finală, mai scrie ProTv.