Iubita fratelui prefectului de Arad a fost numită inspector şcolar pentru "educaţie permanentă". Violeta Varga nu şi-a publicat nici măcar CV-ul, în schimb s-a remarcat postând pe Facebook poze cu ea în ipostaze provocatoare. Şi acestea, trucate!

Potrivit presei locale, fratele prefectului Florentina Horgea ar fi un obişnuit al anturajului deputaţilor PSD Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa. Numirea Violetei Varga a apărut şi în organigrama publicată pe site-ul Inspectoratului Judeţean Arad, dar deocamdată nu există alte informaţii publice privind proiectele sale anterioare şi nici CV-ul nu este public.

Violeta Varga a ocupat postul de director adjunct la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, un post înfiinţat cu puţin timp înainte, iar în mai puţin de o lună ajunge inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă, post eliberat de profesoara Tocaciu Mariana.

Cu toate că Varga nu s-a remarcat cu nimic în comunitatea locală, în schimb ies în evidenţă fotografiile provocatoare postate de aceasta pe Facebook.

"În mod clar, fotografiile de pe profilul acesteia de Facebook sunt, majoritatea, trucate (lăsate pe opţiunea "public", ca să ne înţelegem!", scrie SpecialArad.ro, publicând (foto jos) şi dovada.

Între timp, contul la care face referire publicaţia a fost restricţionat.

Violeta Varga nu a putut fi contactată de jurnalişti pentru a-şi prezenta punctul de vedere, având telefonul închis. Nici Ministerul Educaţiei nu a oferit un punct de vedere.

UPDATE:

La doar o zi de la numire, Violeta Varga a demisionat, marţi, din funcţia de inspector şcolar, după ce cazul său a fost relatat de presa locală şi centrală. 

"Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis să renunţe la funcţia pentru care a fost numită", se arată în comunicatul ISJ Arad.

Anterior acestui comunicat, ea a vorbit cu jurnaliştii de la Press One şi a declarat că se simte hărţuită de media, după ce în presă au apărut imagini provocatoare cu ea. Violeta Varga a confirmat că are o relaţie de 14 ani cu fratele Florentinei Horgea, actualul prefect de Arad, însă a respins orice acuzaţie că nu ar fi avansat pe postul de inspector pe merit.