Camera Deputaţilor a respins marţi cererea DNA pentru încuviinţarea urmăririi penale pe numele fostului ministru Rovana Plumb, deputat PSD. Aşa cum era de aşteptat, deputaţii au votat 183 împotrivă şi doar 99 pentru.

"Această cerere este rezultatul unui abuz. Chiar dacă ne-am obişnuit că nimic nu este imposibil, mărturisesc că astăzir este încă o zi în care trebuie să luptăm pentru a demonstra că adevărul este mai puternic decât minciuna", a declarat Rovana Plumb, înainte de vot.

Ex-ministrul a spus că spus că nu este vinovată şi că "se creează un precedent periculos". "Se încearcă permanent inducerea în eroare - demonizarea PSD, compromiterea programului de guvernare şi dacă se poate răsturnarea votului popular", a mai spus Plumb.

Rovana Plumb a mai spus că PSD vrea să guverneze în folosul românilor. "Vă spun astăzi că nu am greşit cu nimic. În esenţă, este vorba de două HG, ambele legale şi ambele cu avizele de legalitate. Votul pe car eîl veţi da astăzi nu este pentru Rovana Plumb, ci pentru a pune capăt abuzurilor", a mai spus fostul ministru.

La final, deputaţii au aplaudat-o, iar apoi au răsplătit-o cu votul care a scăpat-o de urmărirea penală.