O studentă din România, care locuia în Marea Britanie de cinci ani, a murit după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri, în celebra catedrală Saint Paul din Londra, după cum anunţă site-ul libertatea.ro.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, însă în presa din România a ajuns abia acum, când familia româncei Lidia Drăgescu i-a adus acesteia un omagiu emoţionant.

Tânăra avea 23 de ani şi s-a stins după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri, din vârful celebrei catedrale Saint Paul. Ea era stabilită în Essex, îşi dorea devină neurochirurg şi abia începuse să studieze la University of East London.

Mama ei, Isabela Drăgeascu, i-a adus acum un omagiu emoţionant, în care a vorbit despre tragedia care s-a abătut asupra familiei. "Nu mai am lacrimi", a spus femeia, potrivit The Evening Standard.

"Era cea mai frumoasă persoană din lume. Avea o inimă bună şi pură. Era o studentă remarcabilă şi o patinatoare talentată. Frumoasă, inteligentă şi bună", a mai spus familia ei, într-o declaraţie dată publicităţii de poliţia londoneză.

Libertatea mai scrie că Lidia a căzut din Whispering Gallery (foto), o galerie cu un sistem acustic ce permite unei persoane situate la un capăt, să audă şoaptele din celălalt capăt. A căzut de la 30 de metri în faţa turiştilor şocaţi, după ce a trecut de bariera de protecţie. Medicii chemaţi nu au putut să o salveze.

În urma incidentului, catedrala Saint Paul a fost închisă, în timp ce reprezentanţii săi s-au declarat profund întristaţi de moartea tinerei. Ulterior, poliţia a explicat că nu tratează decesul ca pe un incident suspect.