Stăpânii de căţei din zonele Rogerius şi Oncea cer Primăriei să le dea un loc în care să poată să-şi plimbe liberi câinii.

Orădenii încearcă să profite de faptul că municipalitatea amenajează un loc de joacă la intrarea pe fostul teren de sport al CFR din strada Secarei şi pretind ca acesta să devină parc pentru patrupede. "Nu avem unde să ne plimbăm căţeii, pentru că toate parcurile sunt aglomerate", a reclamat o orădeancă.

Părculeţul

Luna trecută, Primăria a montat 35 de aparate de joacă, de la tobogane la balansoare, în 15 amplasamente din oraş. Nu de toate copiii se bucură, însă. Spre exemplu, locul de joacă din strada Secarei, amenajat pe fostul teren de sport închiriat de la CFR, aduce a improvizaţie. Jocurile au fost puse direct pe pământ, pe un loc în pantă, la doar câţiva metri de un şanţ de colectare a apelor!

"Lucrarea nu este finalizată. Vom nivela, vom aduce pietriş şi nisip, vom monta bănci pentru odihnă şi vom îngrădi locul de joacă", a promis viceprimarul Florin Birta, în timpul unei vizite la faţa locului. Edilul a admis că municipalitatea nu poate face investiţii mari în amplasament, pentru că terenul este închiriat pe un an de la CFR, dar se va îngriji ca măcar acesta să fie curat. Poziţie care convine locuitorilor zonei...

"O idee bună"

Orădenii cer municipalităţii să transforme locul în parc pentru câini. "În Oncea nu ai unde-ţi plimba căţelul, iar în Rogerius toate parcurile sunt aglomerate", reclamă o orădeancă.

Amplasamentul, pe care în prezent sunt plimbaţi zilnic cam 30 de căţei, este cu atât mai potrivit cu cât, delimitat de linia ferată şi depoul CFR printr-o perdea de arbuşti, este izolat şi nu necesită investiţii. "Nici nu trebuie îngrădit! Cu un coş de gunoi ai rezolvat problema", zice femeia.

Viceprimarul Florin Birta nu exclude posibilitatea să dea curs cererii localnicilor, cu atât mai mult cu cât amplasamentul este departe de spaţiile de locuit, iar lătratul câinilor nu va deranja. "Vom analiza situaţia şi vom lua o hotărâre. Un parc pentru câini ar fi o idee bună. Oricum nu putem investi mulţi bani aici", a spus Birta.

Conform evidenţelor municipalităţii, în Oradea sunt înregistraţi undeva la 11.000 de câini de curte sau de companie, pentru care există mai puţin de zece locuri amenajate pentru plimbare.