OTL a anunţat că, urmare a protestului în urma căruia mijloacele de transport în comun ale societăţii nu circulă, abonamentele călătorilor vor fi prelungite cu numărul de zile afectate, la care se va adăuga încă o zi.

"Conducerea OTL îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul cauzat de mişcarea de protest declanşată în 17 Octombrie 2017 şi informează abonaţii, inclusiv pe cei care deţin abonamente pe traseele metropolitane, că, la reînnoirea acestora, valabilitatea se va prelungi cu numărul de zile în care activitatea de transport public urban şi metropolitan a fost întreruptă, la care se va adăuga în plus o zi, ca măsură compensatorie", se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt Carmen Tocuţ.

După cum se ştie, întreg sistemul de transport în comun din Oradea a paralizat, după ce, începând de marţi dimineaţă, niciuna dintre garniturile de tramvai şi autobuz care trebuia să iasă pe traseu începând cu ora 4:30 nu a fost mişcată din depou sau garaj, în semn de protest al angajaţilor faţă de condiţiile de muncă şi de salarii.

Miercuri dimineaţă, angajaţii OTL au intrat în a doua zi de protest. Salariaţii s-au prezentat la muncă în jurul orei 4, dar au refuzat să scoată autobuzele şi tramvaiele pe traseu afirmând că aşteaptă ca reprezentanţii lor să fie invitaţi la o nouă rundă de negocieri. Conducerea societăţii a afirmat că va cere în această dimineaţă Tribunalului Bihor să constate ilegalitatea protestului şi să dispună reluarea activităţii.