Anunt de presă

Municipiul Marghita, Noiembrie 2019

Anunt finalizare proiect: Infiintare atelier reparatii auto

PETINSTAL S.R.L., în calitate de Beneficiar,  anunţă finalizarea proiectului "Infiintare atelier reparatii auto", cod MySMIS 113771, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 2 "Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", Prioritatea de investiţii: 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri".

Contractul de finanţare nr. 2651/12.07.2018, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul proiectului, dezvoltarea microintreprinderii PETINSTAL SRL prin infiintarea unui service auto din domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule. 

Obiective specifice ale proiectului:

- Infiintarea unei noi unitati de prestari servicii prin construirea unui service auto in domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule astfel:
               - Construirea spatiului de prestare servicii la adresa Municipiul Marghita, str. Calea Republicii, nr. 52, nr. cadastral 103875, judetul Bihor suprafata construita de 182,12 mp mp;
               - Dotarea cu echipamente tehnologice, utilaje specifice activitatii de intretinere si reparatii auto;

- Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 5 salariati si mentinerea numarului mediu de salariati actuali din cadrul societatii;

- Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:
              - utilizarea surselor regenerabile de energie prin achizitionarea de panouri fotovoltaice pentru alimentare cu energie electrica
               - angajarea de persoane din urmatoarele categorii defavorizate: o persoana cu varsta de peste 50 de ani.

Rezultatele proiectului:

- 1 unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
              - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
              - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
              - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Locuri noi de munca create in numar de 5 din care 1 pentru persoane din categorii defavorizate: are varsta de peste 50 de ani.

Valoarea totală a proiectului este de 1.159.318,53 lei, valoarea finantarii nerambursabile este de 779.607,00 lei din care valoarea contribuţiei din FEDR este de 662.665,95 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national – 116.941,05 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, respectiv intre data 01.11.2016 si data 31.05.2020.

Impactul investiţiei la nivelul localităţii / regiunii:

- Infiintare unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
               - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
               - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
               - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Crearea de noi locuri de munca in numar de 5 din care 1 persoana din categorii defavorizate: care are varsta de peste 50 de ani.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: PETRU DUCA, Administrator, Telefon/Fax/E-mail: 0728881382 / 0359448197 / petinstal@yahoo.com