Crăciunul va fi sărbătorit într-o manieră inedită duminică, 15 decembrie, la ERA Park Oradea. Recent înfiinţata Asociaţie "Italiani în Bihor", ce reuneşte cetăţeni italieni stabiliţi în oraşul de pe Crişul Repede în ultimii ani, îl aduce în centrul comercial pe Moş Crăciun într-o căruţă trasă de cai.

Evenimentul se va derula între orele 16 şi 18, sub cupolă, într-o atmosferă specifică, presărată cu cântece de Crăciun.

Bineînţeles, îndrăgitul Moş nu va sosi cu desaga goală, ci va împărţi cadouri, cum ar fi bomboane sau gustosul Panettone (mini cozonac specific) copiilor cuminţi, în limita a 150 de bucăţi.

Scopul întâlnirii este atât de a promova cultura şi tradiţiile italieneşti, cât mai ales de a-i bucura pe prichindei.

Cei care vor trece pe sub cupola ERA Park Oradea vor putea admira şi doi foarte cunoscuţi cimpoieri, interpreţi de muzică tradiţională italiană, Pietro Ricci şi Palladino Alenuccio.

Asociaţia "Italiani în Bihor" a fost înfiinţată la sfârşitul lunii noiembrie, în incinta Muzeului Oraşului Oradea, din Cetate, având drept scop declarat comunicarea cât mai bună a membrilor, indiferent de domeniul în care activează şi profesiile lor, dar şi o colaborare cât mai bună cu celelalte comunităţi cu care convieţuiesc. În total, în judeţul Bihor trăiesc aproximativ 1.000 de persoane de naţionalitate italiană.

Participarea la evenimentul de duminică, de la ERA Park, este liberă pentru toată lumea. Totul e să vrei!