La început de toamnă, orădenii sunt invitaţi să participe la cel mai mare picnic din oraşul lor. Şi nu trebuie să bată prea mult drum pentru asta, căci picnicul va fi organizat în centrul Oradiei, mai precis în Parcul 1 Decembrie. 

Doritorii de relaxare vor avea la dispoziţie fotolii colorate, "pufuri", cum li se mai spune, precum şi hamace. În parc se va pregăti mâncare proaspătă şi gustoasă, iar pe o scenă vor urca invitaţi precum "Ţapinarii" şi "Firma".

Poftiţi în parc!

Ediţia a doua a The Big Picnic va avea loc între 31 august şi 2 septembrie în Parcul 1 Decembrie, accesul curioşilor fiind gratuit. Ideea evenimentului aparţine Organizaţiei pentru Dezvoltare Ecologică şi Turism Activ, fondată în Cluj, care îşi propune să "reinventeze" spaţiile publice şi să le transforme în locuri de întâlnire. Ediţia de anul acesta este organizată şi cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) din subordinea Primăriei.

"La prima ediţie nu am fost ocoliţi de ploi. Cu toate acestea, oamenii ne-au primit cu braţele deschise. Căldura cu care am fost primiţi ne-a convins să ne întoarcem şi în acest an cu un picnic şi mai bogat. Parcul 1 Decembrie va primi din nou viaţă la sfârşit de august şi va deveni, pentru un weekend, mai vesel şi mai animat", spune Thomas Maxim, directorul festivalului.

Concerte chic

Între atracţiile "marelui picnic" se numără mai multe concerte date de artişti din toată ţara, unii cunoscuţi, iar alţii la început de drum. "Nume sonore din peisajul electronic românesc şi internaţional, cu proiecte muzicale îndrăzneţe, cu stiluri diferite, de la indie-pop la rock alternativ cu influenţe folclorice sau alternative-indie, vor transforma Parcul 1 Decembrie într-o arenă a muzicii pentru trup şi suflet", promit organizatorii.

Astfel, vineri, 31 august, începând cu ora 17.30, pe scenă vor urca Positive John, Next Ex şi, de la ora 20.30, formaţia Are You Anywhere. Sâmbătă, de la ora 16, vor cânta artiştii locali Sabin & Melaz, urmaţi de talentata Lucia (ora 17.30), respectiv de We Singing Colors (ora 19) şi de Moonlight Breakfast (ora 20.30), formaţie autohtonă de soul, electro beat şi swing, recunoscută la nivel internaţional, cu concerte în Elveţia, Franţa, Germania şi Statele Unite.

În fine, duminică, 2 septembrie, concertele vor începe la ora 15, cu Blue Velvet, urmată de The Case (ora 16), Ţapinarii (ora 17.30), Domino (ora 19) şi, în fine, de formaţia Firma, al cărei concert va începe la ora 20.30, şi va conţine piese apreciate precum "Baby is crying" şi "E cineva acolo".

Hamace şi bunătăţi

Pentru ca orădenii să se poată relaxa cum trebuie, organizatorii le vor pune la dispoziţie hamace şi "pufuri", adică fotolii colorate. De asemenea, în Parcul 1 Decembrie se va organiza un târg de obiecte handmade. Dimineţile vor fi rezervate atelierelor de nutriţie şi orelor de yoga, iar după amiezele vor aduce piese de teatru pentru copii. Spre seară, organizatorii promit inclusiv proiecţii de film. Nu vor fi neglijaţi nici gurmanzii, care-şi vor putea satisface poftele cumpărând bunătăţi de la mai multe food-truck-uri care vor staţiona în parc.

Accesul la toate evenimentele este gratuit, însă anul acesta organizatorii lansează Fondul The Big Picnic, participanţii fiind invitaţi să doneze minimum 10 lei, în schimbul cărora vor primi cadouri şi mici atenţii. Suma strânsă va fi folosită în cadrul unui proiect de înfrumuseţare a parcului cu mobilier outdoor şi zone de relaxare. Aşa încât picnicurile în Parcul 1 Decembrie să fie mai dese...