Un bucureștean a fost recunoscut, miercuri, de Cartea Recordurilor ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, la 111 ani și 3 luni.

Potrivit clasamentului „Ten oldest living men” (Cei mai în vârstă 10 bărbați în viață) al Cărții Recordurilor, Dumitru Comănescu este al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor.

Clasamentul a fost publicat cu ocazia recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află un britanic, Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Dumitru Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908, iar acesta a spus, potrivit site-ului de știri Digi24.ro, că secretul longevității sale este iubirea soției, a fiilor și a nepoților.

Bărbatul s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova, notează News.ro. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai importanți fitopatologi din țară, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat pe locul al cincilea.

Pe de altă parte, cel mai vârstnic om din lume trăieşte în Japonia şi este o femeie. Kane Tanaka a împlinit pe 2 ianuarie 2020 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincţia Guinness World Records.