Într-o localitate din judeţul Constanţa a fost sfinţită nu doar apa de Bobotează, ci şi noua maşină de gunoi. S-a întâmplat în comuna Lumina, relatează Hotnews.ro, care mai adaugă că pentru noua autospecială preoţii au oficiat o slujbă de binecuvântare.

Evenimentul a fost anunţat chiar de primarul PNL al comunei, Ioan Roman. El a publicat pe Facebook întâmplare, alături de o fotografie în care se vede cum un preot sfinţeşte cu busuiocul îmbibat cu apă noul utilaj. 

"După slujba prilejuită de Sfânta Sărbătoare a Bobotezei şi sfinţire a Apei Mari pentru comunitate, ce a fost ţinută la biserica din faţa Primăriei, preoţii au făcut şi slujba de binecuvântare a noii maşini de gunoi ce a fost achiziţionată la sfârşitul anului 2019. Am bucuria să vă anunţ că începând de mâine, 7 ianuarie, autospeciala va fi folosită în activitatea de colectare a deşeurilor menajere şi va fi văzută la treabă pe străzile comunei. Cu această ocazie vă transmit că în acest an vom acorda o mai mare atenţie colectării selective şi gestionării deşeurilor din comună", a scris primarul comunei Lumina.