Ambuteiajele din trafic îi determină de multe ori pe şoferi să apeleze la divinitate, ca să-şi stăpânească nervii. La Timişoara, rugăciunile lor par că au fost ascultate, scrie site-ul stiri.tvr.ro.

Mitropolitul Banatului, bihoreanul Ioan Selejan, a fost filmat în timp ce s-a dat jos din maşină în mijlocul unei intersecţii şi a început să dirijeze maşinile.

Înaltul prelat era în maşină cu o echipă de jurnalişti TVR cu care mergea să realizeze un reportaj. Când a văzut că un autocar a rămas blocat la un colţ de stradă, mitropolitul a coborât din maşină şi a început să-l ghideze pe şofer. Apoi, cu răbdare, i-a îndrumat şi pe ceilalţi conducători auto care aşteptau pe ambele străzi.

ÎPS Ioan Selejan spune că e obişnuit cu astfel de situaţii. "Nu este prima dată când la o intersecţie sau undeva unde se produce un accident de circulaţie şi văd că nu este un agent de poliţie, cobor din maşină şi încep să dirijez circulaţia".

De altfel, presa din Banat scrie că înaltul ierarh este cunoscut pentru dăruirea cu care se implică în problemele comunităţii. El organizează frecvent acţiuni de caritate ca să-i ajute pe nevoiaşi, indiferent de orientarea lor religioasă. De multe ori a ajutat inclusiv membri ai comunităţii musulmane, în special refugiaţi.

Născut în 1951 în satul bihorean Petrani, comuna Pocola, Ioan Selejan este din 2014 arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului.

Vezi video cu "intervenţia" mitropolitului în trafic aici