Aşadar îţi doreşti un frigider nou. Poate cel vechi s-a stricat sau pur şi simplu ai nevoie de mai mult spaţiu pentru tine şi familia ta. 

Nu pare a fi deloc complicat, nu?

- Pasul 1: Decide ce fel de frigider vrei.
Pasul 2: Alege funcţionalităţile pe care vrei ca frigiderul tău să le aibă. 
Pasul 3: Cumpără frigiderul.

Din păcate, procesul nu e chiar atât de simplu. Cel mai bun frigider înseamnă mai mult decât să arate bine şi să aibă loc alimentele în el.

Iată cum să îţi alegi un frigider care nu numai îţi îndeplineşte nevoile, ci este şi rentabil din punct de vedere al calităţii şi preţului.

Decide ce fel de frigider vrei.

Frigider cu 1 uşă, cu 2 uşi, cu congelator aşezat în partea de sus sau de jos, frigider side-by-side, cu uşi care se deschid spre exterior - e bine de ştiut că ai opţiuni din care să alegi. Odată cu tehnologia, şi designul modelelor de frigider a avansat. Alege un model care se adaptează stilului tău de viaţă.

Dacă vrei un model de bază, economic, alege un frigider cu congelator în partea de sus. Acest tip de frigider în stil tradiţional are mai puţine caracteristici, dar de obicei este mai ieftin decât alte opţiuni. Vei găsi modele cu rafturi largi, dar ţine cont că va trebui să te apleci pentru a ajunge la cele de jos.

Dacă ai nevoie de rafturi mai accesibile, alege un frigider cu congelator în partea de jos. Chiar dacă majoritatea adulţilor vor trebui în continuare să se aplece pentru a ajunge la secţiunea congelatorului, acea parte a unităţii tinde să fie utilizată mai rar.

Alege un frigider side-by-side dacă aveţi un spaţiu îngust în bucătărie. Acest stil oferă de obicei opţiuni mai înguste în comparaţie cu altele. Unele modele, însă, au rafturi prea înguste pentru a ţine un recipient larg, cum ar fi o tavă sau o cutie de prăjituri.

Bucătăriile mici pot fi avantajate şi de un frigider încorporat. Acestea au un aspect elegant şi o varietate de configuraţii pentru uşi. Cu toate acestea, tind să fie mici şi sunt mai scumpe decât alte opţiuni.

Dacă nu există spaţiu pentru un frigider cu dimensiuni medii sau mari, poţi alege un frigider compact. Acestea sunt ideale pentru dormitor, camere de cămin sau biroul de acasă.

Alege funcţionalităţile pe care vrei ca frigiderul tău să le aibă. 

Dacă flexibilitatea este importantă pentru tine, alege un frigider cu rafturi reglabile şi spaţii pe uşi. Unele frigidere au rafturi care se despart, scot sau au o manivelă pentru a fi mutate.

Dacă vrei să îţi menţii frigiderul organizat, alege un model cu sertare speciale, cum ar fi cele pentru vin sau băuturi la cutie. Multe frigidere au sertare control de temperatură sau umiditate separate pentru a depozita carne, fructe şi legume în condiţiile lor optime de păstrare.

Nu uita că frigiderele au etichete în interior care indică capacitatea lor de stocare. Cu toate acestea, ţine cont că între 20 şi 35% din spaţiul respectiv poate fi inutilizabil, datorită rafturilor şi a spaţiilor de stocare separate.

Poţi alege, de asemenea, un model de frigider cu dozator de apă sau gheaţă. Întrucât acestea trebuie conectate la sistemul de instalaţii sanitare, este importantă amplasarea frigiderului în bucătăria în raport cu conductele existente.

Frigiderele cu aceste caracteristici tind, de asemenea, să necesite reparaţii mai des decât cele fără ele.

Cumpără frigiderul

Înainte de a cumpăra frigiderul dorit, verifică ce branduri au service-uri de reparaţii disponibile în zona şi nu uita să verifici recenziile online şi site-urile de testare pentru a afla care sunt cele mai apreciate modele de frigidere, de către persoanele care chiar le-au folosit.

De asemenea, asigură-te că verifici eficienţa energetică a fiecărui frigider, deoarece acest lucru îţi va afecta facturile de utilităţi.

Poţi găsi cea mai mare varietate de frigidere este disponibilă în magazinele online, iar în cazul în care ai un frigider vechi de dat la schimb, aceste magazine pot oferi economii semnificative.

(Advertorial)