Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, duminică seara, un spectacol deosebit cu jocuri şi cântece din diferite zone etnografice ale ţării.

Intitulat "Din suflet de român", spectacolul a fost organizat de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana, al Teatrului Regina Maria, a durat circa patru ore şi s-a ţinut cu sala plină.

Evenimentul a fost dedicat Zilei Naţionale a României şi a transmis un mesaj de uniune, dat fiind că invitaţii speciali au venit tocmai din Republica Moldova. A fost vorba despre membrii Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare "Joc" din Chişinău.

Între momentele serii s-au numărat jocuri şi cântece din Bihor, prezentate de gazde, adică de Ansamblul Crişana, condus de Leontin Ciucur, precum şi tradiţii aduse de oaspeţi, cum ar fi dansurile "Răzăşeasca" şi "Sărbătoreasca", prezentate de Ansamblul "Joc".

De asemenea, spectatorii au putut asculta o suită orchestrală din Banat, precum şi o suită de dansuri din Muntenia.

Spectacolul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor. De altfel, la eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele instituţiei, Ioan Mang, care a înmânat o diplomă de excelenţă Ansamblului "Joc" din Republica Moldova.

Cu un colectiv de peste 90 de artişti, Ansambul "Joc" are în repertoriu circa 80 de dansuri, participând la peste 7.800 de spectacole şi peste 60 de turnee internaţionale. Ansamblul este condus de Aliona Strîmbeanu, prim dirijor al ochestrei fiind Vasile Goia. 

Viorel Orbai