Comunicat de presă

Data: 29.04.2019

ECOSAFE SRL a implementat proiectul cu titlul „Diversificarea activitatii SC ECOSAFE SRL prin achizitie de utilaje” derulat prin Programul Operational Regional 2014-2020 prin Autoritatea de Management “Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene” prin cadrul Organismului Intermediar “Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest”.

Valoarea totala a proiectului este de 920.261,37 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 618.591,09 lei. Valoarea finantarii din FEDR este 525.802.43 lei.

Data inceperii implementarii proiectului a fost  11.04.2018, iar data finalizarii implementarii proiectului este 26.04.2019.

Proiectul avand codul SMIS 105223 cu titlul ,,Diversificarea activitatii SC ECOSAFE SRL prin achizitie de utilaje’’ finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de catre ECOSAFE SRL si are urmatoarele obiective specifice:

- 1. Introducerea de 2 produse noi cu ajutorul noului flux tehnologic prin achizitia tocatorului, presei de balotat orizontale si a încarcatorului multifunctional. 

- 2. Dezvoltare resurselor umane ale microîntreprinderii prin angajarea a 3 persoane si pastrarea locurilor de munca existente si a celor nou create pe toata perioada de durabilitate a proiectului.

- 3. Cresterea eficientei energetice prin tehnologizarea fluxului tehnologic si achizitionarea de instalatii care folosesc surse de energie regenerabile.

Rezultatele proiectului:

- 2 produse noi pâna la finalizarea implementarii proiectului prin achizitia de echipamente noi.

- 3 locuri de munca nou create în perioada de implementare al proiectului.

- Eficienta energetica crescuta ca urmare a tehnologizarii fluxului de productie si utilizarii instalatiilor de iluminat de tip LED.         

Impactul investitiei la nivelul localitatii/regiunii:

- 3 locuri de munca nou create în perioada de implementare al proiectului.

- Scaderea ratei somajului la nivelul judetului Bihor.