Proiectul "Semnele cerului" iniţiat în urmă cu un an de eleva Andreea Mălan de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi profesorul Alexandru Sanislav, fost dascăl la Liceul Onisifor Ghibu, va avea expoziţia de închidere marţi de la ora 12 în sala festivă a liceului Ghibu.

"Realizat cu o finanţare obţinută prin Bursa Talentelor, proiectul a reunit elevi şi profesori din cinci licee orădene. Profesori de limba româna, arte plastice şi religie din aceste licee, au coordonat cercuri de etnografie, cu elevi pasionaţi de semne şi înscrisuri tradiţionale româneşti, pe care le-au transpus pe ii şi bâte româneşti, asemeni strămoşilor lor", se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

Proiectul, finanţat cu 14.850 lei de Fundaţia Comunitară Oradea prin programul Bursa Talentelor, a vizat crearea unor cercuri de etnografie şi folclor, sub formă de şezători.

La evenimentul de închidere a proiectului, moderat de criticul de artă Ramona Novicov, vor lua parte membrii cercurilor de etnografie iniţiate în cadrul a cinci licee orădene. Printre vorbitori se va număra şi Harris Wallmen, jurnalist, artist plastic şi antrenor al lotului naţional de Kyokushin.

Evenimentul va transmis în direct pe canalul YouTube al elevilor de la secţia de jurnalism a Liceului Ghibu.