Mâncăruri tradiţionale aparţinând mai multor culturi mediteraneene au ajuns, vineri, la Cetate. Orădenii care vor ajunge la Festivalul Mediteraneean vor găsi gogoşi greceşti, delicii turceşti, creveţi, raci, tentacule de caracatiţă dar şi specialităţi mai "de acasă", făcute din carne de porc.

Evenimentul a început vineri după-amiza şi se va încheia duminică seara.

Pofticioşii sunt ademeniţi, încă de la intrarea în Cetate, de taraba Pork Knuckels, de unde îşi pot cumpăra fie un meniu cu ciolan şi cartofi la 30 de lei, fie un meniu cu cârnaţi şi cartofi la 20 de lei. Lângă el se află şi gogoşeria grecească, unde o porţie costă 10 lei.

Cel mai atractiv stand este cel cu dulciuri turceşti. Aici orădenii s-au îngrămădit încă de la primele ore ale festivalului. Cu toate astea, preţurile nu sunt cele mai mici. O sută de grame de baklava costă între 9 lei şi 12 lei, mai scumpe fiind cele care au mai mult fistic în componenţă.

La stand se mai găsesc şi rulade de rahat. O sută de grame de rahat cu petale de trandafir şi fistic costând 9 lei, iar halviţa cu nucă 8 lei.

O ală atracţie a festivalului este standul "Caravana Racilor" din Bucureşti.

"Până acum cel mai bine s-au vândut creveţii şi midiile", a povestit un vânzător. Creveţii pane costă 30 de lei, iar scoicile în vin alb costă 25 de lei porţia.

Pe lângă mâncare, orădenii mai pot să îşi cumpere ice coffee, bere, vin şi fresh de portocale.

Copii îşi găsesc şi ei activităţi. Aceştia pot să meargă la tir cu arcul sau să încerce să câştige o jucărie la "Roata fermecată".  

Festivalul Mediteranean se organizează în mai multe oraşe din ţară, ediţii recente având loc în Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, iar weekend-ul viitor acesta va ajunge la Târgu Jiu.