Luni şi marţi, Muzeul Ţării Crişurilor – Complex muzeal, împreună cu Asociaţia "Micul beiuşean", organizează un atelier de încondeiat ouă, cu participare liberă. Acesta se desfăşoară în sediul instituţiei din Strada Armatei Române nr. 1/A, între orele 11:00 şi 14:00.

În holul de la parterul Muzeului au loc, în cele două zile, demonstraţii de încondeiat ouă susţinute de copiii din cadrul Asociaţiei, aflaţi sub îndrumarea profesoarei Ana Florea şi a meşterului popular Dorina Hanza din Drăgoteni.

Astfel, cei interesaţi, indiferent de vârstă, au ocazia să înveţe câteva din secretele acestui meşteşug. Instrumentarul şi ouăle vor fi puse la dispoziţie de instituţie, însă cei care vor dori să lucreze pe un număr mai mare de ouă trebuie să le aducă pregătite.

În prima zi au participat circa 50 de copii de grădiniţă, precum şi elevi din clasele primare. "Copiii pe care i-am adus la invitaţia Muzeului au mai încondeiat ouă în cadrul atelierului de meşteşuguri al Clubului "Micul beiuşean". Au îndemânare, ştiu care sunt paşii şi îi învaţă pe copiii din Oradea să lucreze şi ei", spune Ana Florea.

În aceleaşi zile, de la sediul Muzeului pot fi achiziţionate ouă încondeiate din Bucovina.

Acţiunile se înscriu în programul Secţiei de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor de promovare a asociaţiilor de tineri doritori să înveţe meşteşuguri tradiţionale prin acordarea de consultanţă ştiinţifică în domenii care sunt în pericol să dispară.

Acţiunea continuă marţi, 23 aprilie, între orele 11 şi 14. Pentru informaţii suplimentare poate fi contactat secretariatul Muzeului, la telefon 0259/706.101.