Mensa, organizaţia celor mai deştepţi oameni, a organizat, sâmbătă, un concurs de gândire logică pentru liceenii orădeni.

Intitulată "Jocurile inteligenţei", competiţia este nouă pentru România, dar celebră în alte ţări, şi pune accentul pe logică şi inteligenţă, nu pe învăţarea unei anumite materii.

Această olimpiadă atipică cuprinde întrebări bazate pe principii generale, a căror rezolvare nu necesită cunoştinţe specifice, ci doar gândire logică. "Tocmai din acest motiv, participarea este o oportunitate de a ieşi în evidenţă inclusiv pentru elevii care nu au rezultate excepţionale în sistemul de învăţământ tradiţional", susţine preşedintele Mensa România, orădeanul Vasile Aurel Căuş.

Concursul s-a adresat exclusiv liceenilor din Oradea şi Bucureşti, care după ce s-au înscris pe site-ul concursului, au rezolvat un test de 10 întrebări, în cinci minute. Cei care au trecut au fost chemaţi şi la proba fizică, care a avut loc sâmbătă.

În Oradea, concursul a adunat nouă concurenţi. Ei au avut la dispoziţie 20 de minute pentru a răspunde la 40 de întrebări.

La final, cei mai buni dintre ei au fost premiaţi de Asociaţia Ţara Crişurilor din Oradea. În plus, toţi concurenţii au primit diplome, dar şi recunoaşterea faptului că probabilitatea de a deveni şi ei, la rândul lor, mensani este una ridicată.

"Dorim să organizăm "Jocurile inteligenţei" şi anul viitor, când am vrea să extindem concursul şi pentru elevii de gimnaziu", a declarat Căuş, luni, pentru BIHOREANUL.

Următoarele ediţii ale olimpiadei de inteligenţă, dar şi alte activităţi pe care Mensa România le organizează vor fi anunţate pe pagina de Facebook a organizaţiei.