Persoanele cu dizabilități locomotorii, de vedere și de auz, dar nu numai, sunt invitate, duminică, la Sinagoga Sion, într-o vizită organizată de Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice Bihor, împreună cu Asociația Ridică-te și Umblă.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții Asociației, vizita va avea loc începând cu ora 15, iar atât persoanele cu dizabilități cât și însoțitorii lor vor intra gratuit.

„Vom beneficia de explicațiile doamnei ghid turistic Ottilia Herman, care ne va introduce în istoria acestui edificiu și a oamenilor pe care îi reprezintă. De asemenea, persoanele deficiențe de auz vor primi aceste informații în limbaj mimico-gestual. Sunt așteptați toți beneficiarii filialei noastre din Oradea, împreună cu voluntarii și orice persoană doritoare de frumos”, a transmis Mircea Costel Bratosin, liderul local al asociației.

Vizita de duminică este atât un prilej de socializare pentru participanți, cât și o ocazie de a conștientiza autoritățile și semenii cu privire la necesitățile speciale ale persoanelor cu deficiențe.

Cu toate că în Oradea există 6.700 de persoane cu dizabilități, nici transportul în comun, nici instituțiile nu sunt adaptate corespunzător pentru nevoile acestora.