Rotary Club Oradea 1113 organizează, pe 30 martie, la Kings Land Country Club din Ineu, cea de-a treia ediţie a Rotary Golf Charity Cup, o competiţie de golf caritabilă dedicată susţinerii educaţiei privind igiena în şcolile din Bihor. Chiar dacă nu joacă golf, curioşii sunt aşteptaţi cu muzică, mâncare şi băutură...

Potrivit unui comunicat trimis de organizatori, fondurile strânse în urma Rotary Golf Charity Cup vor fi folosite pentru finanţarea atelierelor educaţionale privind igiena personală şi a mâinilor în cadrul proiectului "Mâini curate, copii sănătoşi" care vor fi derulate de Clubul Rotary 1113 în grădiniţele şi şcolile din judeţul Bihor în 2019.

Atelierele vor fi destinate copiilor din ciclul preşcolar şi primar. Ulterior, Rotary 1113 îşi propune să dezvolte alte ateliere de educaţie sanitară privind igiena personală (igienă dentară, igienă corporală, principalele metode de prevenţie a celor mai frecvente boli specifice vârstei) destinate ciclului gimnazial, respectiv ateliere de educaţie sanitară privind igiena personală şi nu numai, destinate ciclului liceal (educaţie sexuală, planificare familială, măsuri de contracepţia, măsuri de prevenţie a bolilor cu transmitere sexuală, măsuri de acordare a primului ajutor).

Până în prezent, prin proiectele Rotary 1113, au fost instruiţi aproximativ 600 de copii atât din mediul urban (Oradea), cât şi din mediul rural (comunele Aştileu, Dobreşti, Sînmartin). "Ţinta noastră anuală este de 2.000 de copii instruiţi privind igiena sanitară şi spălatul corect al mâinilor", au transmis reprezentanţii clubului.

Înscrierile în competiţia de sâmbătă s-au încheiat, însă curioşii sunt şi ei aşteptaţi la eveniment pentru a sprijini cauza propusă. "Vizitatorii vor fi aşteptaţi începând cu ora 11, cu muzică, mâncare şi băutură bună, pentru a urmări un concurs de golf de top din România. La ora 15 vor avea oportunitatea de a asista la premierea câştigătorilor Rotary Golf Charity Cup 2019", se arată în comunicat.

Donaţiile pentru proiect se fac anual de către mai mulţi sponsori. Şi vizitatorii vor putea contribui la strângerea sumelor necesare achiziţionând mâncărurile şi băuturile pregătite pentru ei. De asemenea, se vor putea face şi donaţii directe.

Program Rotary Golf Charity Cup, ediţia a III-a:

09:00 – 09:45 – Încălzire în driving range

09:45 – 10:00 – Şedinţă tehnică

10:00 – 14:00 – Competiţie

14:00 – 15:00 – Prânz

15:00 – Premierea câştigătorilor