Descoperire de pomină, într-o biserică din Târgu Jiu: O centrală termică a fost montată peste o pictură veche de 200 de ani. "Minunea" a fost posibilă la Biserica Sfântul Nicolae, unde Direcţia Judeţeană pentru Cultură Gorj şi Poliţia promit anchete.

Potrivit HotNews.ro, imaginile cu centrala au fost postate pe Facebook după ce un localnic a sesizat aberaţia, a pozat-o şi a făcut-o publică. Omul a criticat situația pe rețeaua de socializare, numindu-i pe toți cei care au contribuit la ridicarea edificiului.

"Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu - Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi a soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813, după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion", a arătat bărbatul.

Chestionat de agenția de știri Mediafax, preotul paroh a susținut că situaţia nu este nouă, ci ar data de mai bine de 12 ani. Culmea este că pictura ar fi fost şi restaurată cu tot cu centrala pe perete.

"Este în starea în care eu, cel puţin, am găsit-o când am fost transferat aici. Aşa am găsit-o. Sunt 12 ani de atunci. Pictura a fost restaurată cu centrala pe perete. A fost restaurată de restauratori profesionişti, avizaţi de Ministerul Culturii şi Cultelor, de Direcţia de Patrimoniu Bisericesc. Biserica a fost restaurată în urmă cu aproximativ patru ani, lucrările au durat doi ani", a spus preotul Popescu.

Urmează ca Direcţia de Cultură și Poliția să verifice exact ce s-a întâmplat și dacă legea a fost sau nu respectată la montarea aparatului.

"Am dispus un control pentru luni, să mergem la faţa locului să vedem despre ce este vorba. O să se facă un proces verbal împreună cu Poliţia şi vedem despre ce este vorba. Ideea nu este de când este acolo, este irelevant faptul că e de ieri sau de cinci ani sau de 17 ani. Problema este că, dacă este, nu este în regulă. O să vedem cum s-a ajuns la ideea aceasta, cine a pus-o. Lucrăm şi noi cu informaţii de la enoriaşi, de la cetăţeni, ne sesizează şi imediat reacţionăm. Am un singur angajat pe tot judeţul", a declarat șeful Direcției de Cultură Gorj, Pompiliu Ciolacu.