Poliţiştii de frontieră ai ITPF Iaşi au prins un bărbat care a trecut ilegal graniţa dintre Ucraina şi România fără să-şi dea seama, căci era prea beat, după cum le-a şi recunoscut poliţiştilor. 

Totul s-a petrecut în noaptea de 9 spre 10 ianuarie, după miezul nopţii, în sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani. Bărbatul este cetăţean georgian, în vârstă de 35 de ani, care locuieşte în Ucraina împreună cu familia. 

"În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 00.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani - I.T.P.F. Iaşi au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, o persoană care a trecut frontiera de stat din Ucraina în României. În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă, au reţinut persoana în cauză şi au condus-o la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor", au transmis poliţiştii de frontieră.

La cercetări, cetăţeanul georgian a declarat faptul că pe fondul stării de ebrietate a trecut ilegal frontiera de stat în România.

Bărbatul avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi predată autorităţilor ucrainene.